En fjärrkontroll till det digitala livet

Freja eID är inte bara en e-legitimation, det är en fjärrkontroll till det digitala livet.

Med nya innovativa funktioner ger vi era användare större kontroll och högre säkerhet, vilket öppnar för mer kundinteraktion och helt nya affärsmöjligheter.

Användaren i fokus

Freja eID består av en mobilapp som används för inloggning och signering till alla de tjänster som är kopplade till användarens e-legitimation.

Den andra delen är en webbportal – Mina Sidor – där användaren kan styra över hur e-legitimationen ska kunna användas och ha tillgång till sin egen användarhistorik.

Enkel inloggning

Vid inloggning behöver användaren bara ange sitt användarnamn eller personnummer.

En push-notis skickas till Freja eID-applikationen på mobilen där användaren får godkänna inloggningen till den specifika tjänsten med sitt fingeravtryck eller med PIN-kod.

Smidig signering

Med signeringsfunktionen kan användaren enkelt skriva under elektroniskt.

Transaktioner, avtalsgodkännande, beställningar och andra digitala aktiviteter skrivs under lika smidigt som vid inloggningen; med fingeravtryck eller PIN-kod i Freja eID-appen.

Säkra meddelanden

E-post och SMS är osäkra kommunikationskanaler och hårt ansatta av bedrägerier. Brev är inte särskilt mycket säkrare och dessutom kostsamt.

Med Säkra Meddelanden i Freja eID öppnas en helt ny och säker kommunikationskanal till era användare. Mottagaren kan vara helt säker på att meddelandet kommer från er och ni kan vara lika säkra på att det är den avsedda mottagaren som får meddelandet genom att det kvitteras med fingeravtryck eller PIN-kod.

Full koll för användaren

I Mina Sidor kan användaren enkelt se vilka inloggningar, underskrifter och kvitteringar av meddelanden som gjorts bakåt i tiden.

I Mina Sidor kommer användaren också kunna styra vilka tjänster man vill tillåta. Detta ger en ökad trygghet för användaren och ett större förtroende i användningen av era digitala tjänster.

Enkel återställning

Ju fler tjänster som man använder Freja eID till, desto färre krångliga lösenordsåterställningar kommer man behöva ägna sig åt.

Men det finns tillfällen då användaren kan behöva göra en återställning, tex vid byte av PIN-kod eller vid byte av mobiltelefon. Tack vare en innovativ teknisk lösning och ett extra säkerhetslager som adderas vid registreringen, kan återställningen göras av användaren själv.