Sveriges nya e-legitimation har anlänt!

Freja eID är nyckeln till det digitala livet och Freja eID+
är Sveriges första mobila e-legitimation som godkänds av
E-legitimationsnämnden för kvalitetsmärket
Svensk e-legitimation.

Freja eID kommer med två olika tillitsnivåer och med den högre tillitsnivån Freja eID+ kommer du att kunna nå ännu fler tjänster med din e-legitimation.

För att aktivera Freja eID+ måste du förutom att registrera dig även göra en ID-kontroll i vårt rikstäckande nätverk av Freja eID-ombud.

Freja eID – Ett ekosystem för identiteter

Med Freja eID kan era användare logga in, skriva under och kommunicera via en säker och användarvänlig mobilapp.

Men Freja eID är mer än så – det är ett ekosystem för identiteter öppet för alla; e-handlare, försäkringsbolag, föreningar, spelbolag, småföretag, fackföreningar, banker, myndigheter – kort sagt, alla.

Genom att bli en del av ekosystemet får ni tillgång till säkerställda identiteter och kan skapa värde från era egna. Ju fler som deltar desto större värde får ekosystemet för er och för era användare.

Ett unikt nätverk till er tjänst

Freja eID är den enda e-legitimation som kan erbjuda en smidig och landsomfattande tjänst för grundidentifiering av användarna.

Detta har varit pusselbiten som saknats för att skapa en ny e-legitimation i Sverige.

Användaren laddar ner Freja eID till sin mobil och genomför en enkel självregistrering. Men för åtkomst till vissa tjänster måste identiteten verifieras.

Genom ett nätverk av 2000 ATG-butiker kan vi från hösten 2017 göra den regulatoriska legitimationskontroll med utbildad personal som krävs för kundkännedom inom vissa branscher eller för att e-legitimationen ska kunna användas för åtkomst till många tjänster.

atg-logo

Enkelt att komma igång

Efter att ha tecknat ett avtal med Freja eID är allt som behövs för att komma igång en enkel integration på er sida samt att era användare laddar ner appen och registrerar sig.

Har ni krav på att användarna ska grundidentifieras med legitimationskontroll, går de till närmaste ATG-butik för att göra detta. Om ni har användare som redan finns i Freja eID:s ekosystem behöver de naturligtvis inte registrera eller legitimera sig igen.

Kontakta gärna Mikael Emmet Johansson för mer information på telefon 08-723 09 00 eller via mail på mikael.emmet.johansson@frejaeid.com