Glöm lösenordet!

Är inte era användare värda en bättre upplevelse och säkerhet än vad det förlegade lösenordet erbjuder? Med Sveriges nya mobila e-legitimation kan ni befria era användare och växla upp er digitalisering helt utan kostnad.

Freja eID finns i tre tillitsnivåer, bas, extended och plus, där Freja eID+ är godkänd av Myndigheten för digital förvaltning (DIGG) för kvalitetsmärket Svensk e-legitimation. Med vår gratistjänst kan ni ta bort lösenorden och låta era användare identifiera sig och skriva under på bas-nivån med Freja eID-appen. Ni kan när som helst uppgradera till Extended och Plus, den statligt godkända nivån. Läs mer här om våra priser. För era användare är det alltid gratis.

Hör av er så hjälper vi er komma igång. Integrationen via vårt API är enkel och kräver inga större resurser från er. Skicka ett mail till
info@frejaeid.com eller ring oss på 08-723 09 00.

Freja eID – Ett ekosystem för identiteter

Med Freja eID kan era användare logga in, skriva under och kommunicera via en säker och användarvänlig mobilapp.

Men Freja eID är mer än så – det är ett ekosystem för identiteter öppet för alla; e-handlare, försäkringsbolag, föreningar, spelbolag, småföretag, fackföreningar, banker, myndigheter – kort sagt, alla.

Användare kan registrera sig på bas-nivån och detta räcker ofta om ni vill växla från lösenordsinloggning till e-legitimation. Användare på extended-nivån har registrerat en ID-handling och genomgått en statligt kontrollerad identifieringsprocess. För plus-nivån krävs en fysisk legitimationskontroll hos ett av våra 2000 ombud runt om i landet.

Se videon som visar hur Freja eID kan bli nyckeln till er digitala framgång. Klicka på play-knappen i grafiken!

Nu är det bevisat: lösenordet duger inte

I en färsk undersökning som IDG har gjort i samarbete med Freja eID har 747 individer och 71 företag gett sin syn på lösenord jämfört med e-legitimering.

Resultatet är högintressant läsning för alla som på ett eller annat sätt kräver att användarna i dag identifierar sig med lösenord. Från att ha varit en bisak som ingen tänkt så mycket på har nu lösenordsinloggning seglat upp som ett av de största hinderna för fortsatt digitalisering. Och ännu viktigare, en säker och smidig användarupplevelse börjar nu bli en verklig konkurrensfaktor.

Klicka här för att ladda ner rapporten i sin helhet. Rapporten publiceras den 14 maj 2018 klockan 08.00.

Ett unikt nätverk till er tjänst

Freja eID är den enda e-legitimation som kan erbjuda en smidig och landsomfattande tjänst för grundidentifiering av användarna.

Detta har varit pusselbiten som saknats för att skapa en ny e-legitimation i Sverige.

Användaren laddar ner Freja eID till sin mobil och genomför en enkel självregistrering. Men för åtkomst till vissa tjänster måste identiteten verifieras.

Genom ett nätverk av 2000 ATG-butiker kan vi från hösten 2017 göra den regulatoriska legitimationskontroll med utbildad personal som krävs för kundkännedom inom vissa branscher eller för att e-legitimationen ska kunna användas för åtkomst till många tjänster.

atg-logo

Enkelt att komma igång

Efter att ha tecknat ett avtal med Freja eID är allt som behövs för att komma igång en enkel integration på er sida samt att era användare laddar ner appen och registrerar sig.

Har ni krav på att användarna ska grundidentifieras med legitimationskontroll, går de till närmaste ATG-butik för att göra detta. Om ni har användare som redan finns i Freja eID:s ekosystem behöver de naturligtvis inte registrera eller legitimera sig igen.

Kontakta oss för mer information på telefon 08-723 09 00 eller via mail på info@frejaeid.com