Fyra steg och ni är igång

För er som företag, myndighet eller annan organisation är det mycket enkelt att koppla på era användare till
Freja eID. Allt som behövs är en enkel integration samt att era användare laddar ner appen och registrerar sig.

Har ni krav på att användarna ska grundidentifieras med fysisk legitimationskontroll och därmed uppgradera till Freja eID+ måste de också besöka något av våra Freja eID-ombud som finns över hela landet.

Om ni har användare som redan finns i Freja eID:s ekosystem behöver de naturligtvis inte registrera eller legitimera sig igen.

1. Teckna avtal

Det första steget är att teckna ett avtal med Freja eID och välja hur många användare ni vill ansluta till systemet.

Grundfilosofin bakom Freja eID bygger på att e-legitimationen ska hjälpa er att öka den digitala kundinteraktionen. Därför har vi avtal som bygger på fri användning och gör att den digitala identiteten blir en möjliggörare istället för ett hinder.

2. Integrera Freja eID

Den tekniska integrationen är enkel och sker via ett API och kräver inga större ingrepp i era system.

Vi har ett supportteam av tekniker som kan hjälpa er med integrationen och givetvis även om ni har frågor kring driften. Men systemet är designat utifrån enkelhet, så att ni ska behöva lägga så lite tid som möjligt på er ID-hantering.

3. Stäm av befintliga användare

Freja eID är ett ekosystem för e-legitimation där flera användare kan nå många tjänster med samma identitet.

Fördelen med detta är att vissa av era användare kanske redan har en säkerställd identitet i systemet och kan börja använda Freja eID med era tjänster så snart ni gjort integrationen.

4. Koppla på nya användare

Nya användare laddar ner applikationen från App Store eller Google Play. Efter en snabb registrering är de redo att använda Freja eID i de tjänster ni har integrerat.

Det finns olika tillitsnivåer inom e-legitimationer och det är era behov som bestämmer vilken nivå ni vill använda. För att uppnå tillitsnivå 3 (LOA3) måste användaren genomgå en fysisk legitimationskontroll av utbildad personal och enligt vissa regulatoriska krav.

Då uppgraderas användaren till Freja eID+ som är godkänd av Myndigheten för digital förvaltning (DIGG) för kvalitetsmärket Svensk e-legitimation.

Kom igång!

Gör en intresseanmälan så kontaktar vi dig för en diskussion om hur ni kan komma igång med Freja eID.

Skicka ett mail till eller via mail på mikael.emmet.johansson@frejaeid.com med följande information:

  • Företagsnamn:
  • Kontaktperson:
  • Tidsramar för införande:

Välkommen att höra av dig!