IT-säkerhetsföretaget Verisec har, i samarbete med integrationspartnern Svensk e-identitet AB, slutit avtal med Internetstiftelsen, Alfa Kommun och Landsting AB, Nacka kommun samt Sandvikens kommun. Dessa blir nu förlitande parter i e-legitimationstjänsten Freja eID vilket ger användare tillgång till organisationernas respektive e-tjänster.

Med Freja eID ger Nacka kommun, Sandvikens kommun, Alfa Kommun och Landsting AB samt Internetstiftelsen sina användare tillgång till sina tjänster via en oberoende e-legitimationstjänst. Freja eID finns i olika tillitsnivåer för att täcka olika behov och Freja eID+, som har den tillitsnivå som krävs för åtkomst till offentliga e-tjänster, är den enda mobila e-legitimationen i Sverige som har godkänts för det statliga kvalitetsmärket Svensk e-legitimation. Sedan tidigare har Svensk e-identitet bland annat integrerat tjänsten Spelpaus.se med Freja eID.

Jörgen Hellgren, VD Svensk e-identitet kommenterar:
”Om Sverige ska nå regeringens mål med digitaliseringsstrategin så krävs det nya oberoende utfärdare av Svensk e-legitimation. Verisec har gjort ett fantastiskt jobb med sitt Freja eID+ och vi är glada att kunna hjälpa till med spridningen. Inom exempelvis veterinärverksamheten i Sverige är hela branschen beroende av Freja då det är den enda metoden som fungerar för veterinärer när de från november 2019 ska hantera recept.”

Johan Henrikson, VD Verisec kommenterar:
”Svensk e-identitet AB var en av de första samarbetspartners att erbjuda företag, myndigheter och systemleverantörer anslutning till Freja eID. Vårt samarbete har nu resulterat i att ytterligare fyra organisationer blir del av Freja eID-plattformen och för att nå våra mål att erbjuda relevanta tjänster för Freja eID:s användare är partnersamarbeten som dessa helt avgörande.”

För mer information, vänligen kontakta: 
Jörgen Hellgren, VD Svensk e-identitet
Mobil: +46(0)18-481 19 02
Epost: jorgen.hellgren@e-identitet.se

Johan Henrikson, VD Verisec AB
Mobil: +46 733 45 89 02
Epost: johan.henrikson@verisec.com