Till er tjänst för er integration

Att integrera Freja eID med era system är enkelt och kräver sällan några större resurser från er sida. Integrationen sker via ett REST API och vi tillhandahåller er med alla resurser ni behöver för att komma igång.

På den här sidan finner ni vårt välkomstpaket, med information om hur ni integrerar Freja eID på er sajt med inloggningsfönster och vår grafiska manual som vägleder er hur ni anpassar er design på bästa sätt med Freja eID. Här finns också alla våra Release Notes samlade samt en sektion med frågor och svar som kan dyka upp under integrationen.

Har ni frågor kring integrationen, hör av er till er kontaktperson på Verisec eller skicka ett mejl till partnersupport@frejaeid.com.

Freja eID:s välkomstpaket

I välkomstpaketet finns all information ni behöver för att göra integrationen på er webbsida med inloggningsfönster och våra grafiska riktlinjer.

Om ni behöver en speciell utformning eller vill göra en specialdesignad inloggningslösning finns verktyg i välkomstpaketet för att göra detta. Annars är ni varmt välkomna att höra av er för en diskussion kring hur vi kan hjälpa er utforma den del av tjänsten som era användare möter.

Håll er uppdaterade

Med jämna mellanrum summerar vi vad som är nytt och ändrat i Freja eID och publicerar informationen här.

Våra Release notes erbjuder en översiktlig beskrivning av förbättringar och nya funktioner och vi täcker in förändringar i såväl vårt API som de förändringar som är synliga för användarna i appen och Mina Sidor. Vi inkluderar också tips och råd kring integrationen och tjänsten i allmänhet.

Ladda ned Release Notes October 2018 – Mobile application v3.0.0
Ladda ned Release Notes September 2018 – Mobile application v2.5.0
Ladda ned Release Notes August 2018 – Mobile application v2.4.0
Ladda ned Release Notes July 2018 – RP API v4.2
Ladda ned Release Notes July 2018 – Mobile application v2.3.0
Ladda ned Release Notes June 2018 – Mobile application v2.2.0
Ladda ned Release Notes June 2018 – RP API v4.1
Ladda ned Release Notes May 2018 – Mobile application v2.1.0
Ladda ned Release Notes May 2018 – Mobile application v2.0.0
Ladda ned Release Notes March 2018 – Mobile application v1.4.0, Relying Party API v4.0

Integrationshjälp

I den följande avdelningen finner du beskrivningar av några olika scenarier som ni kan möta vid integrationen och råd om vad ni kan göra i dessa lägen.

Vad gäller frågor och svar utifrån ett användarperspektiv hittar ni vår Q&A här. Vi fyller på listan nedan kontinuerligt och hittar du inte din fråga här, hör av dig till din kontakt hos oss eller via partnersupport@frejaeid.com

Jag kan inte upprätta SSL-anslutningen mot Freja eID:s test- eller produktionsmiljö.

Freja eID:s tjänster kräver SSL-anslutning med verifiering av både klient- och server SSL-certifikat. För att upprätta SSL-anslutningen måste både SSL-certifikat för klient och server konfigureras i er application truststore/keystore. Kontakta vår support för att kontrollera att du har fått rätt SSL-certifikat för klient och server.

Servern returnerar error 404 (resource not found).

Kontrollera URL:en för er tjänst. Alla URL:er för Freja eID:s tjänster är dokumenterade i Freja eID Relying Party Developer´s Documentation* (Freja eID Förlitande Part utvecklardokumentation) i följande kapitel; Authentication services, Signature services  eller Custom identifier management. Om detta inte löser ditt problem ta kontakt med Freja eID Partnersupport (partnersupport@frejaeid.com).

 *Endast tillgänglig på engelska.

Servern returenerar error 422 (unprocessable entity)

Detta felmeddelande antyder att Freja eID:s backend inte kunde hantera frågan av någon anledning. Ta kontakt med vår support och ge oss hela HTTP felmeddelandet så att vi kan hjälpa dig.

Alla applikationsfelkoder är dokumenterade i Freja eID Relying Party Developer´s Documentation (Freja eID Förlitande Part utvecklardokumenation). Titta igenom kapitel för Authentication services, Signature services eller Custom identifier management.

Fel i Freja eID:s mobilapplikation

Ta kontakt med Freja eID kundsupport och ge de felmeddelandet som syns i Freja eID-applikationen.