VANLIGA FRÅGOR

ANVÄNDA FREJA eID

HUR BEKRÄFTAR JAG MIN IDENTITET TILL eduID (ENDAST eduID-ANVÄNDARE)

Om du vill bekräfta din identitet till eduID med Freja eID måste du först ha uppgraderat till Freja eID Plus. Om du har uppgraderat till Freja eID Plus är det bara att klicka på “Bekräfta identitet” i uppdragslistan i appen och därefter godkänna.

HUR LOGGAR JAG IN TILL EN TJÄNST?

Om en sajt eller en tjänst är kopplad till Freja eID kommer du att se vår logotyp i inloggningsfönstret. Allt du behöver göra är att ange ditt Freja eID-användarnamn och starta mobilen för att bekräfta inloggningen med ditt fingeravtryck eller PIN-kod.

SKRIVA UNDER OCH GODKÄNNA

I uppdragslistan i appen ser du alla dina uppdrag som väntar på din underskrift. För att skriva under, klicka bara på uppdraget och ta del av innehållet. Godkänn genom att skriva under med fingeravtryck eller PIN-kod och vill du inte godkänna uppdraget väljer du “Avböj”. Då försvinner uppdraget från din lista.

FUNGERAR FREJA eID OCH FREJA eID PLUS OLIKA?

Freja eID och Freja eID Plus har samma funktioner och fungerar på precis samma sätt. Den enda skillnaden är att du kan nå tjänster med högre krav på tillitsnivå med Freja eID Plus.

VAD ÄR MINA SIDOR?

Mina Sidor är din egen kontrollpanel där du kan se vilka inloggningar och underskrifter du gjort med din e-legitimation. Här kan du också aktivera och avaktivera möjligheten att nå olika tjänster, vilket är ett enkelt sätt att öka din säkerhet på internet. Om du har avaktiverat åtkomsten till en tjänst kan ingen som utger sig för att vara du nå tjänsten. När du vill komma åt tjänsten, är det bara att aktivera den i Mina Sidor igen. Klicka här för att logga in på Mina Sidor.

HUR ÅTERSTÄLLER JAG MITT KONTO?

Om du vill registrera Freja eID på en ny enhet eller av något annat skäl registrera Freja eID på nytt måste du återställa ditt konto. Om din e-postadress är registrerad får du automatiskt en fråga om återställning när du försöker registrera på nytt. Observera att om du återställer kontot måste du också göra om den digitala registreringsprocessen för Freja eID samt göra en ny ID-kontroll för Freja eID Plus.

VARFÖR FÅR JAG ETT MAIL OM ATT ÅTERSTÄLLA KONTOT?

Om du försöker registrera Freja eID och tidigare har använt samma e-postadress för att registrera ett konto kommer du få ett e-postmeddelande där du får bekräfta ifall du vill återställa ditt konto.

HUR SPÄRRAR JAG MITT FREJA eID?

Om du blivit av med din mobil eller tror att ditt Freja eID har hamnat i orätta händer kan du ringa vår spärrtjänst dygnet runt på 08- 27 00 29. Observera att om du spärrar ditt Freja eID måste du göra om registreringen ifall du vill aktivera Freja eID igen samt göra en ny ID-kontroll för Freja eID Plus.