VAD ÄR FREJA

Vad är Freja?

Freja är en kostnadsfri, statligt godkänd mobil e-legitimation.

Freja kan användas som en fysisk legitimation i mobilen, för att lagra och visa Covidbevis, samt för att logga in till fler än 300+ tjänster online.

I Freja eID+ ingår ett gratis ID-skydd som meddelar dig i appen och via e-post om någon ändrar din folkbokföringsadress.

Freja är ditt digitala id-kort

Legitimera dig

Ditt digitala ID-kort baseras på uppgifterna du anger vid registering av ditt konto. När vi har verifierat din identitet kan du använda Freja för att legitimera dig i olika situationer. Läs mer om Freja som ID-kort.

Här kan du legitimera dig med Freja

PostNord, Kronans Apotek och ATG är bara några av de ställen som tar emot Freja som fysiskt ID. Se hela listan här.

Identifiera dig själv till andra

Du kan också dela ditt namn, ålder och foto till andra personer via sociala medier, SMS eller e-post. Personen du delar dina uppgifter med behöver inte själv ha Freja.

FREJA ÄR DITT DIGITALA ID-KORT
FREJA ÄR DITT DIGITALA COVIDBEVIS

Freja är ditt digitala covidbevis

Covidbeviset som lagras i Freja presenteras som ett digitalt kort i appen, brevid ens ordinarie ID-kort. Covidbeviset kan vara ett:

  • vaccinationsbevis,
  • testresultat,
  • eller återhämtningsbevis.

Fördelen med att ha ens Covidbevis i Freja är att det hämtas, lagras och visas på ett enkelt sätt med bara en app. Dessutom finns funktionaliteten för att skanna och validera andras Covidbevis inbyggt i Frejas skanner.

Besök covidbevis.se och skanna QR-koden i ditt bevis med appen för att lägga till ditt vaccinationsbevis, testresultat, eller återhämtningsbevis till Freja.

FREJA ERSÄTTER LÖSENORD

Freja ersätter lösenord

Lösenord är jobbiga att hålla reda på och de är osäkra. Låt Freja eID göra jobbet åt dig istället!

Se här var du kan logga in med Freja eID.

Freja gör livet online säkrare

QR-kodsinloggning

Ett ännu snabbare och säkrare sätt att logga in online. Allt du behöver göra är att öppna mobilkameran, skanna QR-koden på sajten du loggar in till och godkänna i Freja eID-appen. Testa gärna på Mina Sidor!

Elektroniska underskrifter

Med Freja kan du göra juridiskt bindande elektroniska underskrifter.

Kontrollera vilka uppgifter du delar

Varje gång du identifierar dig med Freja berättar appen vilka personliga uppgifter du kommer att dela med dig. Därefter finns en historik över de uppgifter du delat på Mina Sidor.

Delad kontroll

Om du vill ha hjälp med att hantera din e-legitimation kan du tillsammans med en närstående eller god man aktivera funktionen delad kontroll så du känner dig trygg när du använder Freja. Läs mer under vanliga frågor.