Freja eID Group AB (publ) meddelade i september att man ingått avtal med den nya digitala brevlådan Billo. Nu har tjänsterna integrerats vilket gör det möjligt för många fler svenskar att kunna få sin post digitalt.

Billo är en statligt godkänd digital brevlåda där användaren kan samla all post, både fysisk och digital. Billo fungerar dels som en digital brevlåda, där användaren kan ta emot och hantera digital post från både myndigheter och företag. Utöver det kan användaren även få sin fysiska post skannad av Billo till sin digitala brevlåda.

Freja är en digital plånbok som bland annat innehåller en statligt godkänd e-legitimation, något som krävs för att använda en digital brevlåda. Samarbetet med Billo innebär att många fler människor nu kan skaffa en digital brevlåda för både privat- och myndighetspost. Tidigare har det varit förenat med krav på en specifik e-legitimation – som inte alla har – för att kunna få tillgång till både privat och myndighetspost digitalt.

Johan Eklöf, vd Billo AB kommenterar:
”Digital post är en innovation som löser många problem i ett slag; det är bekvämare för användaren, extremt mycket säkrare än pappersbrev, hållbart från ett miljöperspektiv och innebär enorma besparingar för såväl privat som offentlig sektor. Allt detta förutsätter givetvis att lösningen är inkluderande och tillgänglig för alla. Något som är grundläggande hos oss på Billo och som blivit möjligt tack vare samarbetet med Freja.”

Johan Henrikson, vd Freja eID Group kommenterar:
”Idag saknar 32% av svenskarna en digital brevlåda men när nu Billo och Freja har vår gemensamma lösning på plats ska vi se till att alla ska med – även när det gäller digital post.”

För mer information, vänligen kontakta:
Johan Henrikson, vd Freja eID Group AB
Mobil: 08-5272 7982
E-post: johan.henrikson@frejaeid.se

För pressmeddelande i PDF vänligen besök vårt nyhetsrum på Cision här.