Freja eID Group AB (publ) meddelar att halländska Hylte kommun slutit avtal om Freja OrgID till sina drygt 1 000 kommunanställda.

Frejas statligt godkända e-legitimation kan användas både i tjänsten och privat. I Freja-appen finns också en fysisk ID-handling som kan användas för identifiering när man hämtar receptbelagd medicin hos de flesta apotekskedjor, paket hos de stora ombuden och vid registrering av kundklubbspoäng hos flertalet butikskedjor.

E-tjänstelegitimationen Freja OrgID används av både kommuner, universitet och företag som insett fördelarna med att kunna skilja på privat och rollbaserad användning.

Den privata e-legitimationen, Freja eID+, fungerar hos hundratals offentliga och privata e-tjänster och är ett inkluderande alternativ för personer som av olika anledningar inte kan ha andra e-legitimationer, exempelvis äldre och personer med funktionshinder eller skyddad identitet.

Johan Henrikson, vd Freja eID Group kommenterar:
”Nu har turen kommit till medarbetarna i Hylte kommun att få ta del av fördelarna med vår snabbväxande tjänst Freja OrgID, som exempelvis att kunna genomföra underskrifter med en e-identitet i tjänsten separat från den privata e-identiteten. Dessutom ger avtalet kommunen ökad kostnadskontroll då Freja erbjuder en fast månadskostnad enligt SaaS-modellen (Software as a Service).”

För mer information, vänligen kontakta:
Johan Henrikson, vd Freja eID Group AB
Mobil: 08-5272 7982
E-post: johan.henrikson@frejaeid.se

För pressmeddelande i PDF vänligen besök vårt nyhetsrum på Cision här.