Den 1 december införs krav på vaccinationsbevis för allmänna sammankomster och offentliga tillställningar med fler än 100 personer. Freja eID kan användas för att säkert och snabbt skanna och validera covidbevis. Arrangörer kan använda Freja eID för att kontrollera vaccinationsbevis helt utan kostnad.

Så här enkelt är det för dig som arrangör att skanna vaccinationsbevis med Freja:

  1. Ladda ner Freja eID på mobilen och verifiera en e-postadress i appen. Nu är du en registrerad användare.
  2. Öppna Freja eID på mobilen och klicka på ”Skanna” i menyn i nederkant.
  3. Håll Freja-skannern mot QR-koden i covidbeviset och resultatet kommer automatiskt upp i appen.

Freja kan skanna alla vaccinationspass som bygger på EU-standarden vilket innebär att du kan kontrollera både svenska och utländska besökare på samma sätt. Freja kan skanna covidpass i mobilen, i PDF och på papper.

Detta händer när du skannar ett vaccinationsbevis

Följande information visas i Freja efter skanning av ett vaccinationsbevis. All data försvinner efter skanningen vilket gör Freja eID till en GDPR-säker skanningsmetod. Reslutatet i Freja baseras på reglerna för besök till arrangemang, så om en grön markering visas så vet du direkt att gästen fyller kraven för vaccination.

  • Förnamn och efternamn
  • Födelsedatum
  • Vaccintyp
  • Antal doser användaren fått
  • Senaste vaccinationsdatum
  • Land som utfärdat beviset
  • En grön checkmark vid godkänd vaccinering

Efter genomförd skanning är det bara att klicka på bakåtpilen i övre vänstra hörnet så är Freja redo för en ny skanning.

EU:s digitala covidbevis är ett dokument som visar att en individ har fått vaccin mot covid-19, har ett testresultat eller har återhämtat sig från sjukdomen. Från den första juli kan man som svensk få ett bevis på vaccination, senare kommer det även gå att få de andra två typerna av bevis.

Har du frågor om att skaffa Freja eller hur du använder funktionen för att kontrollera vaccinationsbevis har vår telefonsupport öppet alla dagar 8-22, oftast med mindre än en minuts väntetid. Telefonnumret är 08-38 88 58. Du kan också skicka e-post på support@frejaeid.com

Har du inte Freja? Ladda ner appen och registrera dig på bara några minuter!