En stor andel barn och ungdomar i Sverige idrottar. Även om aktivitetsnivån har minskat något under 2000-talet.

Coronapandemin slog hårt, mot vissa åldersgrupper men nu börjar föreningslivet återgå till det mer normala och media skriver allt mer om hur viktigt det är med att få in rörelse i vardagen.

Riksidrottsförbundet och Digitala Lagkassan är några viktiga aktörer som jobbar för att digitalisera idrottsrörelsen och öka tillgången till idrott för alla i samhället.

IdrottOnline

IdrottOnline är Riksidrottsförbundets e-tjänst.

Här samlas all information om idrottsrörelsens medlemmar och organisationer. Alla idrottsföreningar som är anslutna till Riksidrottsförbundet får kostnadsfritt tillgång till IdrottOnline och idag använder fler än 17 000 idrottsföreningar systemet.

Du loggar enkelt och säkert in till IdrottOnline med Freja.

Digitala Lagkassan

Digitala Lagkassans tjänst ger både föreningar och lag fullständig kontroll och hantering av lagkassan.

Detta bidrar till ökad säkerhet för privatpersoner som är ekonomiskt ansvariga i klubbar och föreningar då de slipper hantera kontanter och använda privata konton.

Du loggar enkelt och säkert in till Digitala Lagkassans e-tjänster med Freja.

Stadium

Behöver du eller ditt barn ny sportutrustning till våren?

Du vet väl att du kan använda Frejas fysiska ID-kort i mobilen när du ska bli medlem i en kundklubb eller registrera dina kundklubbspoäng i kassan.

Det fungerar hos de flesta butikskedjor, exempelvis i Stadiums 180 butiker i Sverige. Ett smidigt sätt för dig som lever allt mer plånbokslöst – mobilen brukar man inte glömma hemma.

Skaffa dig en sportlig chans med Freja!