Freja eID Group AB (publ) meddelar att man ingått avtal med utbildningsförvaltningen, Stockholms stad, för genomförande av ett digitalt testprojekt för att utforska möjligheterna att låta användare inom stadens verksamhetsområden identifiera sig med ansiktsbiometri.

Testprojektet heter ”Identifiering utan mobil enhet” och syftar till att utvärdera möjligheten att identifiera användare inom stadens verksamhetsområden där digital identifiering med hjälp av en mobiltelefon inte är önskvärd eller praktiskt möjlig, exempelvis vid digitala provtillfällen i skolan.

Frejas statligt godkända e-legitimation är redan idag tillgänglig för Stockholms medborgare vad gäller åtkomst till stadens publika e-tjänster. Frejas digitala plånbok innehåller förutom en e-legitimation bland annat även ett fysiskt id i mobilen för identifiering vid paketutlämning och receptuttag på apotek.

 Johan Henrikson, vd Freja eID Group kommenterar:

”Ytterligare ett spännande testprojekt för oss på Freja att medverka i tillsammans med utbildningsförvaltningen, Stockholms stad. Vi har de senaste åren genomfört flera samarbeten kring unika säkerhetsfunktioner och utveckling av tekniker för smidigare och säkrare identifiering – digitalt och i den fysiska världen. Innovation är en viktig del av vårt DNA och en förutsättning för att tänja gränserna för när, var och hur en e-legitimation kan användas.”

För mer information, vänligen kontakta:
Johan Henrikson, vd Freja eID Group AB
Mobil: 08-5272 7982
E-post: johan.henrikson@frejaeid.se

För pressmeddelande i PDF vänligen besök vårt nyhetsrum på Cision här.