Freja eID Group AB (publ) och Riksidrottsförbundet har sedan en tid ett avtal om att e-legitimera användare till e-tjänsten IdrottOnline med Freja+. Efter att tjänsten släpptes på till en större användargrupp under hösten 2023 har nu antalet användare ökat kraftigt.

Bakgrunden till samarbetet är att Riksidrottsförbundet vill höja säkerheten i sina e-tjänster genom att lägga till identifiering med den statligt godkända e-legitimationen Freja+.

Riksidrottsförbundet är idrottsrörelsens samlande organisation med uppgift att stödja, företräda, leda och samordna idrottsrörelsen i gemensamma frågor. Riksidrottsförbundet har 72 medlemsförbund som tillsammans har cirka 19 000 idrottsföreningar och cirka 3,3 miljoner medlemmar.

Efter en framgångsrik utrullning till de första användargrupperna, kommer allt fler förbund och föreningar att inkluderas som Freja-användare under det kommande året. För de användare som ska skaffa Freja för IdrottOnline finns en speciell webbsida med information och instruktioner.

Johan Henrikson, vd Freja eID Group kommenterar:
”Vi är otroligt stolta över att få hjälpa idrottsrörelsen att höja säkerheten i sina e-tjänster med Freja. Avtalet ger ju Riksidrottsförbundet rätt att inkludera alla sina medlemmar så det är med glädje vi fortsätter välkomna fler och fler användare till Freja.”

För mer information, vänligen kontakta:
Johan Henrikson, vd Freja eID Group AB
Mobil: 08-5272 7982
E-post: johan.henrikson@frejaeid.se

För pressmeddelande i PDF vänligen besök vårt nyhetsrum på Cision här.