VANLIGA FRÅGOR

OM FREJA eID

VAD ÄR FREJA eID?

Freja eID är en e-legitimation på din mobil som gör att du säkert kan logga in till onlinetjänster samt skriva under och godkänna transaktioner, avtal och andra uppdrag. Eftersom du använder ditt fingeravtryck eller PIN-kod i Freja eID behöver du inte längre hålla reda på lösenord till de tjänster som är kopplade till Freja eID. Ytterligare en funktion i Freja eID är Mina Sidor där du kan övervaka vilka inloggningar och underskrifter du gjort samt aktivera och avaktivera möjligheten att nå olika onlinetjänster.

VAD ÄR FREJA eID PLUS?

Freja eID Plus krävs av vissa tjänster med krav på tillitsnivå 3, exempelvis myndigheters onlinetjänster. För att uppdatera till Freja eID Plus måste du göra en fysisk ID-kontroll hos något av våra Freja eID-ombud.

HUR FUNGERAR FREJA eID?

De onlinetjänster som är kopplade till Freja eID har integrerat sin inloggning och sina funktioner för underskrift med oss. Detta betyder att om du vill logga in till en sådan tjänst så behöver du inte använda något lösenord. Du anger ditt Freja eID-användarnamn vid inloggningen och bekräftar med fingeravtryck eller PIN via Freja eID-appen. På samma sätt fungerar det om du tex. ska godkänna en beställning eller en transaktion när du är inne på onlinetjänsten; du bekräftar, eller avböjer, med din Freja eID-app.

KOSTAR FREJA eID NÅGOT?

Nej, Freja eID är helt kostnadsfritt och fritt från reklam. Även uppgraderingen till Freja eID Plus är kostnadsfri och reklamfri. Det finns heller inget “Köp inuti app” eller liknande – Freja eID är helt gratis.

HUR TJÄNAR FREJA eID PENGAR?

Freja eID är gratis för användarna och fri från reklam. För att kunna göra det gratis för användarna tar vi betalt av de företag och myndigheter som vill använda Freja eID för att öka säkerheten och användarvänligheten i sina onlinetjänster.

VEM ÄGER FREJA eID?

Freja eID är en del av Verisec Freja eID AB och är ett dotterföretag till det svenska IT-säkerhetsföretaget Verisec AB (publ). Företaget har huvudkontor i Stockholm och verksamhet i Europa, Latinamerika och Mellanöstern. Verisec grundades 2002 och levererar IT-säkerhet till banker, myndigheter och företag över hela världen. Företaget är listat på Nasdaq First North Premier i Stockholm.

HUR HANTERAR NI MIN PERSONLIGA INFORMATION?

Idén bakom Freja eID är att höja säkerheten på internet och ge dig mer kontroll över ditt digitala liv. I linje med denna filosofi behandlar vi därför dina personuppgifter med största respekt och lagrar inte mer information än vad som behövs för att leverera tjänsten till dig. Läs gärna mer om detta i vår Integritetspolicy.

DELAR NI MINA PERSONUPPGIFTER MED NÅGON?

Vi säljer inte dina uppgifter till någon och vi delar inte dina digitala aktiviteter med någon heller. I de fall där din information kan behöva delas med andra för att leverera en tjänst får du alltid ge ditt samtycke innan vi gör detta.

HUR KOMMER JAG I KONTAKT MED FREJA eID?

Vänligen besök våra kontaktsidor. Är du privatperson hittar du kontaktuppgifter här och är du ett företag eller myndighet hittar du kontaktuppgifterna här.