VARFÖR SKAFFA
FREJA eID?

Därför att Freja eID gör det möjligt för dig att leva ditt digitala liv på ett säkert, smidigt och användarvänligt sätt, samtidigt som du bibehåller din integritet genom att få kontroll över din identitet.

PEER-TO-PEER IDENTIFIERING

Freja eID’s peer-to-peer identifiering blir tillgänglig när du lägger till ett ID-dokument i appen. Detta genererar ett säker digitalt ID-kort i appen som innehåller data om dig – ditt namn, din ålder och ett foto på dig. Du kan använda denna funktion i flera olika sammanhang när du vill identifiera dig själv och andra.

GLÖM LÖSENORDET!

Har du glömt ditt lösenord igen? Genomlider du processen med att återställa det idag bara för att glömma det imorgon?

Då antalet onlinetjänster fortsätter att öka, så ökar även mängden lösenord vi behöver komma ihåg. Freja eID ersätter krångliga användarnamn och lösenord med en lättanvänd mobil app.

Att logga in på Freja eID är bara ett fingeravtryck bort.

UNDVIK ID-STÖLD
OCH BEDRÄGERI

Du har full kontroll över varje inloggning, elektronisk underskrift eller godkännande i de tjänster som är anslutna till Freja eID.

Du loggar in, skriver under och godkänner med din PIN-kod, ditt fingeravtryck eller genom ansiktsigenkänning. Detta gör ID-bedrägerier näst intill omöjliga.

Med Freja eID Plus ingår ett ID-Skydd som meddelar dig om en obehörig ändring av din adress sker, det är så många ID-stölder börjar.

HA KOLL PÅ DITT
DIGITALA LIV

Webportalen Mina Sidor visar dig användarhistoriken för alla de aktiviteter du utför med Freja eID.

Här styr du vilka tjänster som ska vara aktiverade och inaktiverade. När en tjänst är inaktiverad kan ingen som utger sig för att vara du komma åt tjänsten.

Här får du tillgång till fler funktioner, som exempelvis hantering av enheter, eller tillägg av e-postadress och telefonnummer som kan utgöra dina användarnamn.

ETT STATLIGT KVALITETSMÄRKE BASERAT PÅ INTERNATIONELLA STANDARDER

Freja eID Plus är godkänd för kvalitetsmärket Svensk e-legitimation utfärdat av DIGG – Myndigheten för digital förvaltning. Du kan känna dig trygg med att den är säker.

Freja eID:s system och arkitektur byggs för att kunna möta de regler som EU definierat för elektronisk identifiering, elektroniska signaturer och betrodda tjänster över landsgränserna i eIDAS-regelverket.

DET ÄR DAGS FÖR DIG
ATT TA TILLBAKA KONTROLLEN

I en värld där allting är online och alla är uppkopplade är Freja eID nyckeln till ditt digitala liv – vart du än vill ta det!

DU HAR
KONTROLLEN

Din identitet tillhör dig, inte något företag, onlinetjänst eller bank.

DU BETALAR
INGET

Freja eID är gratis, fri från reklam och din integritet är inte till salu.

DU HAR RÄTT TILL EN
ELEKTRONISK IDENTITET

Freja eID är öppet för alla.

DU ÄR VÅR
PRIORITET

Din säkerhet, integritet och användarupplevelse kommer alltid först.

DU KAN KÄNNA
DIG TRYGG

Du skyddas från ID-stölder och nätbedrägerier.

DU BIDRAR TILL
EN BÄTTRE VÄRLD

Säkra identiteter gör onlinebedrägerier nästan omöjliga och gör ett papperslöst samhälle möjligt.

EN E-LEGITIMATION
I FORM AV EN LÄTTANVÄND APP

Alltid gratis

download frejaeid on the app storedownload frejaeid on the google play store